Manja slova Veća slova RSS
>

Sprovođenje postupaka dodjele ugovora o javnoj nabavci putem neposrednog prikupljanja ponuda (šoping metoda) - mišljenje 05.12.2008.

Datum objave: 05.12.2008 11:27 | Autor: MIA LJENJA O PRIMJENI ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA

Ispis Štampaj stranicu


Direkciji za javne nabavke i pored mišljenja objavljenom na internet stranici, obratilo se više naručilaca, sa zahtijevom za davanje savjetodavnih i konsultantskih usluga o primjeni Zakona o javnim nabavkama, u dijelu odredbi o sprovođenju postupka javne nabavke putem neposrednog prikupljanja ponuda - šoping metodom. Povodom toga, Direkcija za javne nabvke i Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki su na zajedničkom sastanku, u okviru svojih nadležnosti, pripremile mišljenje i načelni stav, u cilju pravilne primjene Zakona o javnim nabavkama, a koje se odnosi na sprovođenje postupka javne nabavke putem neposrednog prikupljanja ponuda (šoping metoda).

S tim u vezi, Direkcija za javne nabavke ukazuje na sljedeće:

I. Zakonom o javnim nabavkama (Službeni list RCG, br 46/06) poglavljem V, uređeni su posebni slučajevi dodjele ugovora o javnoj nabavci male vrijednosti (javna nabavka putem neposrednog prikupljanja ponuda i javna nabavka putem neposrednog sporazuma).
...Download